Съдът: Има опасност да извърши престъплениеАдриан след 10 дни е абитуриент,

...
Съдът: Има опасност да извърши престъплениеАдриан след 10 дни е абитуриент,
Коментари Харесай

Арест за шофьора, убил Явор и Ани 

Съдът: Има заплаха да извърши закононарушение
Адриан след 10 дни е зрелостник, свирел на китара към църковен хор 

Карал със скорост сред 98 и 107 км/ч

Софийският градски съд наложи непрекъснат арест на 18-годишния Адриан Антонов, предизвикал тежката злополука на столичния бул. “Сливница ”, при която на 8 май починаха Анна-Мария Милчева (24 г.) и Явор Стоянов (22 г.).

“Моите съболезнования ” и “Съжалявам ” - това бяха единствените думи, които Адриан сподели в правосъдната зала. Младежът приключва гимназия и след 10 дни е зрелостник. Неговият класен началник и комшия от блока го разказват като положително и непретенциозно момче. Много добра характерност му дава и свещеник Павел Игнатов от Българска Божия черква. Там той свири на китара към църковния хор, а чичо му също е свещеник.



Жертвите на злополуката Анна-Мария Милчева (24 г.) и Явор Стоянов (22 г.).

Засега няма точни данни за скоростта, с която младежът е карал своя 25-годишен “Форд Ка ”, като по калкулации на специалисти тя варира от 98 до 107 км/ч. Няма спирачен път преди и след удара, което се изяснява с отварянето на еърбега и дребния му опит от два месеца и половина като водач. Според юриста му Димитър Марковски Адриан не е имал видимост към пешеходната пътека, защото при неработещия светофар на кръстовище напречно минал джип и закрил гледката.

Защитникът изиска мярка “домашен арест ”, която да разреши на момчето да приключи междинното си обучение.

Съдия Николай Младенов заключи, че момчето е карало със скорост, която не е позволена за млад лидер. Магистратът одобри тезата на прокуратурата, че макар положителните характерности, чистото му досие и неналичието на заплаха да се укрие, Адриан е показал самочувствие, показал е самоувереност и е нарушил Закона за придвижване по пътищата, по тази причина има заплаха да извърши ново закононарушение. Той е пълновръстен и в случай че виновността му в идния правосъден развой бъде потвърдена, може да получи присъда от 3 до 15 години затвор.

 
Кметът на София Йорданка Фандъкова: Пускаме светофарите нощем по бул. „ Сливница “


“Независимо от всевъзможни правила и комисии, аз изрично разпоредих, да се възвърне работата на светофарите през нощта на бул. “Сливница ”. Това съобщи през вчерашния ден кметът на София Йорданка Фандъкова и изрече съболезнования на околните на починалите двама младежи.

 

“Абсурдно е да гледаме по какъв начин децата ни умират по пътищата. Булевардите ни са се трансформирали в скоростни писти. Чакам съответните процедури да минат и да се възвърне активността на светофарите и по другите булеварди. Готови сме да закупим и дарим на КАТ спомагателни камери за засичане на скоростта. Две от трите камери, които се употребяват от КАТ, купихме ние, за жалост са извънредно незадоволителни ”, сподели още Фандъкова. Тя прикани първият закон, който гледа 49-ото Народно заседание, да е Законът за придвижване по пътищата, в който да се глобява и по фотоси от общинските камери.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР